EFT- Emotional Freedom Technique

Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting

EFT - Emotional Freedom Technique.

Met tappen je problemen oplossen?! Ja, het klinkt misschien raar maar door tappen of kloppen op bepaalde punten op je lichaam in combinatie met een beetje goeie para psychosociale hulpverlening kun je duizend en één  psychische en ook lichamelijke problemen healen.

EFT Tappen is een afkorting van Emotional Freedom Technique en valt voor ons onder het nieuwetijds genezen. Het uitgangspunt bij deze vorm van psychosociale hulpverlening is dat iedere relatie begint met het krijgen of hervinden van een gezonde emotionele, psychologische en spirituele relatie met jezelf. Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting!

Kort op een rij:

  • EFT werkt waar iets anders niet werkt,
  • Je voelt je snel weer in balans.
  • Je bent in een veilige omgeving waar alles besproken en behandeld kan worden.
  • Het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd doordat emotionele blokkades worden opgeruimd.
  • Het is een universeel hulpmiddel voor healing en voor fantastische resultaten kan zorgen bij fysieke – , emotionele –, prestatie- en relatieproblemen.

EFT- Emotional Freedom Technique en de wetenschap

Het duurt meestal tientallen jaren en duizenden onderzoeken voordat geclaimd kan worden dat een bepaalde methodiek of behandelmethode wetenschappelijk onderbouwd is (‘evidence based’). Die onderzoeken moeten door veel verschillende centra uitgevoerd zijn in meerdere landen en de resultaten moeten elkaar bevestigen. Zover zijn we nog niet met EFT. Er zijn wel vele ‘case reports’ over positieve resultaten te vinden.

De wetenschappelijk onderbouwing is gestaag aan het groeien en steeds meer (universitaire) onderzoekscentra in het buitenland doen onderzoek naar EFT. Tot nog toe zijn er wereldwijd meer dan 230 studies gedaan.
Voorbeelden zijn: Harvard Medical School, University of California, JFK University (allen VS), Staffordshire University (UK), Lund Universiteit (Zweden), Ankara Universiteit (Turkije), Santo Tomas Universiteit (Filippijnen), Cesar Vallejo Universiteit (Peru), Bond Universiteit en Griffith Universiteit (beide Australië) en ook andere centra zoals het Walter Reed Military Medical Center (VS) en Lister Hospital (UK).

Grondlegger EFT Gary Craig

De theorie van de grondlegger, Gary Craig, is gebaseerd op de klassieke Oosterse geneeskunde. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat ziekte en emotionele klachten een verstoring in het energiesysteem zijn. Door het kloppen op de acupunctuurpunten wordt het energiesysteem in balans gebracht en verdwijnen de klachten. Inmiddels weten we dat het kloppen een kalmerend effect heeft op ons zenuwstelsel.

Onderzoek laat zien dat tijdens en na EFT er aantoonbare fysiologische veranderingen plaatsvinden. Stresshormonen worden positief beïnvloed, verbindingen in het brein veranderen, de werking van je immuunsysteem wordt verbeterd.

Op deze website is ook een overzicht te vinden van het meest relevante onderzoek naar EFT.

EFT in de praktijk wereldwijd

EFT is inmiddels een erkende interventie in de VS en in Australië. In de UK hebben de onderzoekers van Staffordshire University de NHS al in 2014 gewezen op de toepasbaarheid van EFT op een groot aantal psychische problemen. Ook in Nederland krijgt EFT steeds meer aandacht en wordt het in reguliere settings gebruikt (bijvoorbeeld verwijzingen door bedrijfsartsen en huisartsen, in de verslavingszorg, het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis (voor het personeel), VU universitair centrum (voor studenten).

Bekijk Hier op Youtube een introductie filmpje in het Nederlands;  'EFT Tapping voor beginners' en  EFT therapie zelf toepassen.

Soms ontdek je iets wat zo simpel lijkt en toch zo krachtig werkt.

Wat is EFT therapie. In de eerste plaats; werkt het waar iets anders niet werkt. Emotional Freedom Technique is een universeel hulpmiddel voor healing dat voor fantastische resultaten kan zorgen bij fysieke – , emotionele – en prestatieproblemen. EFT werkt vanuit de aanname dat voor welk deel van je leven je ook om verbetering vraagt, er onopgeloste emotionele problemen in de weg zitten. Ook bij fysieke problemen, chronische pijn of gediagnosticeerde aandoeningen is algemeen bekend dat elke vorm van emotionele stress het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam vertraagt en belemmert.

In veel gevallen kan EFT direct worden toegepast voor verlichting van lichamelijke klachten, zonder de emotionele oorzaken te onderzoeken. Echter, om de krachtigste, beste en de langst durende resultaten met EFT te krijgen, is het nodig om de achterliggende emotionele problemen bloot te leggen en op te lossen.

Kloppen of tappen, waarop en hoe

EFT - Emotional Freedom Technique

Emotional Freedom Technique is gerelateerd aan acupunctuur, maar gebruikt geen naalden. In plaats daarvan passen wij een eenvoudig proces toe in twee stappen,waarbij we (a) mentaal  afstemmen op specifieke gebeurtenissen, terwijl we (b) bepaalde meridiaanpunten op het lichaam stimuleren/activeren door er met onze vingertoppen op te kloppen, de 'eft kloppunten'. Als het op de juiste manier wordt toegepast, blijkt EFT verstoringen in het meridiaanstelsel weer te balanceren en zo de maanden- of jarenlange procedures van conventionele therapieën terug te brengen tot minuten of uren.

Het is dus een combinatie van Chinese accupressuur en moderne psychologie waar je een groot aantal problemen mee op kunt lossen.

Welke klachten kun je met EFT behandelen

De lijst waarvoor je Emotional Freedom Technique kunt toepassen is ontzettend lang. Dit gaat van angstklachten zoals straatangst, faalangst en paniekaanvallen tot trauma’s, eetproblemen, Burn-out, relatieproblemen en nog veel meer.

In onze praktijk combineren wij deze geneeswijze met onze gaven van readen, healen en de eigen ontwikkelde vorm van para psychologie. Zo hebben we al vele mensen kunnen helpen de kwaliteit van hun leven aanzienlijk te verbeteren. Ons uitgangspunt is; “Hoe meer onopgeloste emotionele problemen er bij u opgelost zijn, hoe meer vrede en emotionele vrijheid u in uw leven zult hebben”.

Wilma

In een liefdevolle, veilige omgeving heb ik kort na elkaar 2 EFT sessies gevolgd bij Michael.
Het was een bijzondere ervaring.
Na de eerste sessie voelde ik mezelf zakken in mijn lichaam. Alsof ik meer in mijn kracht
stond en meer gecentreerd was.
Bij de tweede sessie  beleefde ik dit nog krachtiger.
Ik voel me nog steeds krachtig en meer in balans.

Bedankt Michael voor deze mooie ervaring.

Maak direct een afspraak voor een EFT- Emotional Freedom Technique sessie

Agenda en prijsopgaves uitsluitend via persoonlijk telefonisch contact!

Dit is sneller, completer en we voelen direct de situatie al in.

Diensten formulier