Polarisatie

Polarisatie en Liefde

3 april 2023

We leven in een tijd van grote veranderingen en polarisatie. Veranderingen die naar onze mening nodig zijn omdat we als mensheid op de sprong staan naar ‘De Nieuwe Beschaving‘ ook wel ’De Nieuwe Aarde’ genoemd. Polarisatie is er gekomen omdat er een grote groep mensen een oordeel heeft over een stroming/groep andersdenkenden.

Deze laatste groep worden vaak ‘wappies’ genoemd omdat deze mensen wereldse zaken vanuit een ander perspectief bekijken en zelf op onderzoek gaan in plaats blind te geloven in wat de media en overheden de wereld in sturen.

Eerlijke informatie

Nu kunnen we uitgebreid gaan schrijven over wat waar is en niet waar, maar dat moet een ieder maar voor zichzelf uitmaken. Je kunt hier en hier en hier heel veel informatie vinden over van alles wat zich de afgelopen jaren heeft voorgedaan maar dan vanuit een andere visie belicht en bekeken.

Wij zijn groot voorstander van deze ‘alternatieve’ media omdat het hard nodig is om zaken niet alleen vanuit een eenzijdig narratief te bekijken. Als spiritueel wezen heb je voor je eigen ontwikkeling de opdracht meegekregen om zelf te onderzoeken en aan zelfonderzoek te doen. Spirituele ontwikkeling betekent in kern dat je jezelf leert kennen. Zoals het in hemelen staat geschreven ‘Mens Ken U Zelve’.

Tweedeling en polarisatie door corona
Polarisatie door Corona

Het leed van tweedeling

Polarisatie en liefde is waar we aandacht aan willen schenken in dit artikel.

Een polarisatie voorbeeld; We krijgen regelmatig van cliënten te horen dat ze vooral de afgelopen jaren vanwege persoonlijke keuzes buitengesloten werden door hun omgeving. Hun collega’s, de buren, de sportvereniging en het ergste nog wel; door hun eigen familie. Het niet willen vaccineren was hier vaak de aanleiding voor. In en in bedroefd vinden wij. Juist omdat mensen die een doordachte keuze in het leven vanuit liefde voor hun éigen leven maken, hier heel bewust van zijn en vanuit een diep gevoel hun keuze hebben gemaakt.

En ondanks dat er steeds meer bewezen is dat bijvoorbeeld de vaccins die de afgelopen jaren aan ons opgedrongen zijn totaal niet werken en zelfs ernstige gezondheidsproblemen of zelfs de dood hebben veroorzaakt, zien we nog steeds het oordeel bij velen gestand houden. Ook al gaan bij steeds meer mensen de ogen open en zien ze wat er werkelijk gebeurd is.

Polarisatie en afwijzing door angst

Oordelen

Hoe ga je daar mee om? Hoe ga je, als iemand die het leven lief heeft, om met je omgeving, je familie, je kinderen die jou veroordelen om wie of wat jij bent of om hoe jij in dit leven staat. En dan gaat het niet alleen maar om het predicaat ‘Wappie’, maar ook om bijvoorbeeld je eigen huis, je eigen privé, je spiritualiteit, kortom je ‘zijn’. Kiezen je kinderen of je naaste familie bijvoorbeeld voor de wereld van materie en geld en kies jij voor een leven van dienstbaarheid en spiritualiteit dan zijn dat twee stromingen die naast elkaar zouden moeten kunnen leven.

Polarisatie of tweedeling en afgescheidenheid begint duidelijk met oordelen en veroordelen. Andersdenkenden dus afwijzen, beschimpen, bespotten en uitsluiten. Onbekend maakt onbemind. Het is voor velen heel confronterend, zelfs beangstigend om te moeten vaststellen dat het leven ook op een andere wijze dan de hunne ingevuld en vervuld kan worden en dat zonder oordeel en vanuit liefde waar te nemen.

Zelfs het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) maakt zich zorgen over de toenemende polarisatie en tweedeling in Nederland. Of dit nu in het voordeel van het grote publiek wordt gebruikt of meer voor politieke doeleinden, laten we hier in het midden.

Afwijzing en angst!

Hier komt dus zoals bij bijna alle oordelen over anders zijn de grootste uitdaging bij kijken die een mens mag overwinnen en dat is angst. Zijn eigen angst wel te verstaan. Angst voor verandering, angst voor ziekte, de dood, maar vooral voor het leven. Want hoe kun je in liefde en harmonie leven als je voortdurend angstig bent voor pijn, tekorten, ziekte, dreiging en ga zo maar door. En een andersdenkende liefdevol persoon houdt zijn medemens gewild of ongewild altijd een spiegel voor. Geloof in liefde, het leven als een leerschool zien en weten dat er leven na het aardse is geeft vertrouwen..

Duistere overheden maken overigens handig gebruik van angst om het volk in die vorm proberen te gieten die hun blieft. Natuurlijk gaat dit niet lukken, maar we hebben hier als mensheid wel mee te dealen en zéér alert op te zijn, want het wordt gaandeweg en beetje voor beetje ingebracht. Er wordt dan iets gepropageerd om het grote publiek vanuit angst rechten te ontnemen en plichten op te leggen.

Liefde en leed

Maar om terug te komen op liefde en leed; Hoe ga je om met een omgeving, hoe blijf je staan in je liefde voor de mensen, je naasten, je buren, je eigen kinderen als die jou als ‘wappie’ neerzetten en veroordelen. Hoe ga je om met je kind waar je geen connectie meer mee hebt, omdat het geen belangstelling, geen interesse in jou heeft? Of sterker nog; alles wat jij doet of bent compleet negeert, afkeurt, afwijst en belachelijk maakt of vindt? Deze vraag krijgen we nogal eens voorgelegd en wij weten hoe ontzettend moeilijk dit voor een liefhebbende ouder kan zijn. Maar ook voor jou als iemand die met liefde in het leven wil staan en dit ten allen tijde uit wil dragen naar iedereen op aarde.

Je kunt twee dingen doen;

Ten eerste; jezelf wegcijferen en proberen iets in stand te houden wat er in feite niet meer is. Dat is een keuze; zelfopoffering. En ik hoor je het zeggen, ‘Ja maar dan zie ik ze in ieder geval nog zo nu en dan of regelmatig’. En ook mijn kleinkinderen zie ik dan nog…Dat klopt. Maar ben je hier gelukkig mee of snijdt het iedere keer een diepere wond in je ziel als je tot je verdriet moet vaststellen dat er geen belangstelling voor jou is, je eigenlijk niet welkom bent. Vooral als je weer moet .aanzien dat het contact en belangstelling eenrichtingverkeer is.

Polarisatie en tweedeling

Ten tweede kun je ervoor kiezen los te laten. Voor velen een hele moeilijke keus. Vooral omdat je het leven liefhebt, je kinderen met liefde en toewijding hebt laten opgroeien met alles wat je kon geven. Maar als jezelf niet wilt stilstaan, tegengehouden wilt worden en ook je vleugels verder wilt uitslaan, is dit vaak de enige nog voorhanden liggende oplossing.

Je moet dit absoluut niet vanuit verbittering of boosheid doen want dan ga je voorbij aan je eigen liefde en de liefde die je voelt voor je naaste. Onvoorwaardelijke liefde betekent juist dat je iemand laat gaan zonder oordeel, zonder haat. Je gunt eenieder het beste, het kan alleen even niet meer samen met jou. Je blijft respect houden voor de ander, maar ook zeker voor jezelf. Je liefde, je eigen leven, je eigen geluk. Soms is het gewoon (even) klaar met het contact tussen jou als ouder en je kind.

Dit kan ook voor je vrienden of andere naasten opgaan als de oude omgangsvorm vanuit liefde, begrip en respect verloren is gegaan en er geen contact meer mogelijk is zonder pijn en verdriet.

Een gedicht speciaal voor jou…

Voor één cliënt in het speciaal heb ik het onderstaande gedicht geschreven, ik hoop dat het kracht mag geven en dat deze ouder verder kan gaan.

Mijn kind ik laat je gaan…

Ik laat je gaan, ’t kost veel moeite maar het is tijd

Kan je niet uitleggen hoeveel pijn het heeft gedaan dat ik je van ‘ons’ bevrijdt

Maar er is geen andere keuze meer het is klaar

Langer in stand houden wat niet meer is, is mezelf voor de gek houden, da’s naar

We hebben saam een lange weg afgelegd

‘k heb je gesteund, gevoed en geleerd je te houden aan wat je zegt

Bij mij ben je geboren, in liefde ontvangen het kon m’n hart niet méér bekoren

Je was m’n waardevolste levensgeschenk en nu voel ik me zo verloren

Je bent ouder geworden, je hebt gekozen je eigen pad

‘K zag je gaan, deed me verdriet te zien dat je de liefde vergat

Polarisatie en afscheid nemen van je naasten
Afscheid nemen door polarisatie

Opeens paste ik niet meer in je leven

Je bent in andere zaken verweven

Je wees af het geleerde, in mijn ogen had je het mooie verlaten

Wil daar niet te veel over zeggen, kan je niet meer bereiken met praten

‘T is van jou geweest het maken van andere keuzes, ingeslagen een andere richting

In die keuze ben je vergeten wat ik je heb geleerd, liefde, de weg naar verlichting

Maar we komen elkaar weer tegen, als we beide onze taak hebben volbracht

En als ik eerder ‘Daar’ ben of als jij er vóór mij bent, dan hoop ik dat je op me wacht

Er rest mij niet anders dan accepteren hoe het is

Zo verder gaan kan niet meer ook al is het nog zo’n groot gemis

Het verdriet was groot, bijna had het mij alles gekost

Onvoorwaardelijke liefde heeft dit uiteindelijk opgelost

Veroordeel je niet, hoop dat het goed met je zal gaan

Voor nu is dit wat het is, mijn hart, mijn liefde zal altijd voor je blijven bestaan.

Voor nu ga ‘k verder met mijn geweldige vrouw, mijn geluk, mijn leven

Heb saam met haar nog veel te doen, veel te ontdekken, veel te ontvangen en vooral te geven

Ik koester onze fijne herinneringen maar ga nu verder in vree

Want voor je het weet sta je op het einde van je levensrit en dan neem je alleen De Liefde mee.

Je vader.

In liefde

Michael

P.S. Als je wel wat extra’s kunt gebruiken; wij verlenen hulp en ondersteuning in jou transformatie -en verwerkingsprocessen.

Dit vind je vast ook interessant

Blauw worden door colloïdaal zilver, de Blue man Fraude

Blauw worden door Colloïdaal Zilver

Blauw worden door Colloïdaal Zilver 8 december 2023 Volgens ons het ware verhaal achter de “Blue man” fraude en de leugen over het blauw worden door colloïdaal zilver. Het geval van de legendarische “Blue Man” wiens hele lichaam blauw werd na het nemen van een vloeibaar brouwsel dat de reguliere media nog steeds “colloïdaal zilver” … Lees meer

De beste voedingsmiddelen om te ontgiften

De beste voedingssupplementen om te ontgiften

De beste voedingssupplementen om te ontgiften 8 juni 2022  Super Antioxidanten en Voedingssupplementen. Vaak wordt aan ons mediums gevraagd wat wij nou eigenlijk goede producten om het lichaam te ontgiften op natuurlijke wijze welke door verschillende oorzaken zijn binnen gekomen. Denk hierbij aan milieuvervuiling, vaccinaties, bewerkte voeding (schadelijke E-nummers) en ga zo maar door. Daar … Lees meer