Auriculotherapie

Ooracupunctuur, maar dan beter

Auriculotherapie en nieuwetijdsgeneeswijzen

Auriculotherapie, ook wel ooracupunctuur genoemd, kan uitstekend met een spirituele healing worden ingezet bij een heel breed scala aan klachten, hieronder hebben we hier een kleine greep uit weergegeven; 

  • Gewrichtspijnen 
  • Rug en nekklachten 
  • Chronische en acute pijn 
  • Stress 
  • Tinnitus (oorsuizen) 
  • Darmklachten 
  • Psychische klachten o.a. angst.
  • Migraine en hoofdpijn 
  • En veel meer

auriculotherapie door acupuntuur punten problemen aanpakken

Chinese acupunctuur & manuele geneeskunde

Auriculotherapie kan dus volgens velen soelaas bieden bij diverse gezondheidsklachten, van migraine tot gewrichtsklachten en slapeloosheid. Hierna vertellen we je wat meer over deze bijzondere vorm van genezende therapie.

Men zou bijna kunnen stellen dat Auriculotherapie zo oud is als de mensheid. Ooracupunctuur was al voor onze jaartelling gangbaar in de Chinese, Perzische en Egyptische cultuur. Volgens oude Egyptische geschriften zou prikkeling van bepaalde punten in de oorschelp anticonceptief zijn. Ook Hippocrates onderkende het therapeutische belang van het oor. Hij behandelde impotentie en neuralgieën onder andere door het verwarmen en stimuleren van de oorschelp. Al in de 18de en 19de eeuw werd ischias behandeld met ooracupunctuur.

De Franse arts en manueel therapeut Paul Nogier heeft sinds 1946 veel onderzoek gedaan naar deze geneeswijze en gaf er de naam Auriculotherapie aan. Onder meer de neurofysioloog David Alimi deed in het begin van dit millennium onderzoek naar veranderingen in de hersenen in relatie tot acupunctuurpunten die corresponderen met de verschillende lichaamsdelen. Rogier voegde in feite de kennis samen van Chinese accupunctuur en manuele geneeskunde, door ervan uit te gaan dat de ‘gehele mens’ zich in het oor projecteert. Hij ontdekte namelijk dat het gehele menselijk lichaam als een omgekeerde foetus kan worden geprojecteerd op de oorschelp.

Bevorder het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Ieder punt in het oor heeft een verbinding met een deel van het lichaam. In het oor bevinden zich talloze punten welke bij klachten gestimuleerd kunnen worden bij lichamelijk en zelfs psychische klachten. Als een lichaamsdeel of een orgaan klachten geeft en niet goed functioneert, is dit op een punt in het oor terug te vinden en te behandelen.

Auriculotherapie is dus een westerse manier van accupuntuur en bestaat uit het aanbieden van prikkels aan het oor om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen met vaak direct te voelen en te ervaren positieve veranderingen. De gehele oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop zowel lichamelijke als ook psychische klachten terug te vinden én heel vaak te genezen zijn.

Auriculotherapie is een op zichzelf staande techniek die helemaal zelfstandig toegepast kan worden, maar tegelijkertijd complementair is aan elke andere behandeling. De benaming ooraccupunctuur genoemd dekt naar onze mening de lading van Auriculo bij lange na niet omdat het verder reikt en veel gecompliceerder is dan dat. Zoals eerder gezegd passen wij deze therapeutische techniek vaak toe in combinatie met een spirituele healing om het mooiste resultaat te behalen.

Heleen

Anna en Michael, beide prachtige liefdevolle mensen, zijn een opmerkelijk duo. Een duo waarin hun mediamieke gaven zijn verdubbeld. Beide vullen elkaar aan met daarin hun kijk vanuit de vrouwelijke energie versus mannelijke energie. Dat juist maakt het zo bijzonder en is in deze overgang naar de nieuwe tijd zo welkom.

Er is zoveel liefde en zuivere energie voelbaar in en rondom hen heen dat het me telkens weer vleugels geeft als ik weer naar huis ga. Alles wat er gezegd wordt, heeft een waarheid die binnenkomt en klopt.

Bescheidenheid siert deze lieve mensen, die hun missie uitdragen om de mens te ondersteunen en verder te brengen op hun pad.

Maak direct een afspraak voor een Auriculotherapie sessie

Agenda en prijsopgaves uitsluitend via persoonlijk telefonisch contact!

Dit is sneller, completer en we voelen direct de situatie al in.

Diensten formulier