Afspraken 06 4800 4166 info@gerankhmediums.nl

Emotional Freedom Techniques – EFT

Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting

EFT – Nieuwetijdsgenezing

EFT is een afkorting van Emotional Freedom Techniques of Emotional Focused Therapy. Het uitgangspunt bij deze vorm van psychosociale hulpverlening is dat iedere relatie begint met het krijgen of hervinden van een gezonde emotionele, psychologische en spirituele relatie met jezelf. Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting!

Dus naast ons eigen ontwikkelde vorm van para-psychosociale hulpverlening, passen wij indien nodig of aansluitend ook EFT toe bij het oplossen van psychologische problemen bij onze cliënten. EFT, Emotional Freedom Techniques of Emotional Focused Therapy en ons eigen methode, vallen voor ons onder het “nieuwetijdsgenezen”. EFT, ook wel kloppen of tappen genoemd, is een zeer effectieve wijze om een negatief zelfbeeld, verkeerde overtuigingen of trauma’s te genezen.

Er zijn in de loop der jaren veel “vormen” van EFT toepassingen ontwikkeld welke naar onze mening niet altijd het gewenste resultaat opleveren. Daarom passen wij EFT toe die ontwikkeld is door de Gary Craig en zijn dochter Tina, de grondleggers van deze geneeswijze.

Emotional Freedom Techniques en de wetenschap

Het duurt meestal tientallen jaren en duizenden onderzoeken voordat geclaimd kan worden dat een bepaalde methodiek of behandelmethode wetenschappelijk onderbouwd is (‘evidence based’). Die onderzoeken moeten door veel verschillende centra uitgevoerd zijn in meerdere landen en de resultaten moeten elkaar bevestigen. Zover zijn we nog niet met EFT. Er zijn wel vele ‘case reports’ over positieve resultaten te vinden.

De wetenschappelijk onderbouwing is gestaag aan het groeien en steeds meer (universitaire) onderzoekscentra in het buitenland doen onderzoek naar EFT. Tot nog toe zijn er wereldwijd meer dan 230 studies gedaan.
Voorbeelden zijn: Harvard Medical School, University of California, JFK University (allen VS), Staffordshire University (UK), Lund Universiteit (Zweden), Ankara Universiteit (Turkije), Santo Tomas Universiteit (Filippijnen), Cesar Vallejo Universiteit (Peru), Bond Universiteit en Griffith Universiteit (beide Australië) en ook andere centra zoals het Walter Reed Military Medical Center (VS) en Lister Hospital (UK).

EFT in de praktijk wereldwijd

EFT is inmiddels een erkende interventie in de VS en in Australië. In de UK hebben de onderzoekers van Staffordshire University de NHS al in 2014 gewezen op de toepasbaarheid van EFT op een groot aantal psychische problemen. Ook in Nederland krijgt EFT steeds meer aandacht en wordt het in reguliere settings gebruikt (bijvoorbeeld verwijzingen door bedrijfsartsen en huisartsen, in de verslavingszorg, het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis (voor het personeel), VU universitair centrum (voor studenten).

Bovenstaande 2 alinea’s zijn citaten uit het document “Wetenschappelijke onderbouwing EFT okt 2020” van Novet.

Soms ontdek je iets wat zo simpel lijkt en toch zo krachtig werkt.

EFT werkt waar iets anders niet werkt. Emotional Freedom Techniques is een universeel hulpmiddel voor healing dat voor fantastische resultaten kan zorgen bij fysieke – , emotionele – en prestatieproblemen. EFT werkt vanuit de aanname dat voor welk deel van je leven je ook om verbetering vraagt, er onopgeloste emotionele problemen in de weg zitten. Ook bij fysieke problemen, chronische pijn of gediagnosticeerde aandoeningen is algemeen bekend dat elke vorm van emotionele stress het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam vertraagt en belemmert.

In veel gevallen kan EFT direct worden toegepast voor verlichting van lichamelijke klachten, zonder de emotionele oorzaken te onderzoeken. Echter, om de krachtigste, beste en langst durende resultaten met EFT te krijgen, is het nodig om de achterliggende emotionele problemen bloot te leggen en op te lossen.

Kloppen of tappen, waarop en hoe

Emotional Freedom Techniques is gerelateerd aan acupunctuur, maar gebruikt geen naalden. In plaats daarvan passen wij een eenvoudig proces toe in twee stappen,waarbij we (a) mentaal  afstemmen op specifieke gebeurtenissen, terwijl we (b) bepaalde meridiaanpunten op het lichaam stimuleren/activeren door er met onze vingertoppen op te kloppen. Als het op de juiste manier wordt toegepast, blijkt EFT verstoringen in het meridiaanstelsel weer te balanceren en zo de maanden- of jarenlange procedures van conventionele therapieën terug te brengen tot minuten of uren.

Het is dus een combinatie van Chinese accupressuur en moderne psychologie waar je een groot aantal problemen mee op kunt lossen.

Welke klachten kun je met EFT behandelen

De lijst waarvoor je Emotional Freedom Techniques / Emotional Focused Therapy  kunt toepassen is ontzettend lang. Dit gaat van angstklachten zoals straatangst, faalangst en paniekaanvallen tot trauma’s, eetproblemen, Burn-out, relatieproblemen en nog veel meer.

In onze praktijk combineren wij deze geneeswijze met onze gaven van readen, healen en de eigen ontwikkelde vorm van para psychologie. Zo hebben we al vele mensen kunnen helpen de kwaliteit van hun leven aanzienlijk te verbeteren. Ons uitgangspunt is; “Hoe meer onopgeloste emotionele problemen er bij u opgelost zijn, hoe meer vrede en emotionele vrijheid u in uw leven zult hebben”. 

Emotional Freedom Technique EFT
Emotional Freedom Techniques - EFT
EFT - Emotional Freedom Technique