Onze Visie op Gezondheid

Onze visie op gezondheid en gezondheidszorg

29 oktober 2022

Wij werken mee aan een samenleving waarin gestreefd wordt naar het behouden en verbeteren van natuurlijke gezondheid, een samenleving waarin zelfbeschikkingsrecht en behoud van lichamelijke integriteit als fundamentele waarden hoog in het vaandel staan.

Daarbij hoort een gezondheidszorg met focus op preventie en het stimuleren en activeren van het zelfhelend vermogen dus een holistische visie op gezondheid.

Vanuit onze visie wordt dit doel bereikt door de mens een holistische wijze van ondersteuning te bieden. Dit houdt in dat een goede gezondheid bereikt wordt door de mens niet alleen fysiek, maar ook mentaal, psychisch en spiritueel in zijn natuurlijke balans te brengen en te houden.

Ieder mens hoort de kans en de mogelijkheid geboden te worden om de juiste keuzes te maken wat betreft gezondheid en (geestelijk) welzijn – met als doel en streven, een gezond vertrouwen in het eigen lichaam en leven.

Gezondheidszorg moet recht doen aan het ecosysteem als verzameling van levensgemeenschappen van al wat leeft, een geheel dat voortdurend in beweging is.

Visie op Gezondheid 1

Gezondheid door balans…

Een gezondheidszorg waarbij we het principe omarmen dat gezond worden en blijven een proces van cliënt/patiënt, (alternatief) zorgverlener en/of arts samen is.

Methodes met een andere kijk op gezondheid en welzijn, het “Nieuwetijds genezen”, kunnen naast bestaande methodes, een waardevolle bijdrage leveren aan een leven in de juiste balans.

De zorgverlener of arts is vooral een gids die je meeneemt door gezondheidsland en in breedste zin je wijst op de mogelijkheden.

Genezen doe je altijd zelf, waar nodig ondersteund door een breed medisch, psychosociaal en spiritueel systeem.

Dit alles impliceert een nieuw stelsel waarin gezondheid beloond wordt, in plaats van ziekte of de behandeling daarvan.

In Liefde

GerAnkh mediums en paragnosten

Tip; bezoek ook eens op deze of deze website.

Dit vind je vast ook interessant

Wat is Spiritualiteit - Liefdevolle gedachten

Wat is Spiritualiteit

Wat is spiritualiteit? 24 december 2022 Wat is spiritueel leven? En wat is spiritualiteit en ben ik spiritueel? Eigenlijk weten de meeste mensen niet wat spiritualiteit is. Spiritueel zijn betekent dat je in verbinding staat met je ziel,  je leeft en handelt in verbinding met de bron van alle liefde. Om je spiritueel te ontwikkelen … Lees meer

De bocht door - Anna Jasmijn gedicht

De bocht door – Anna Jasmijn

De bocht door –  Anna Jasmijn 18 april 2021 Ik rij op een weg en die weg heeft een bocht en ik kan er niet harder op rijden. Had ik nou maar een snellere auto gekocht dan had ik nu niet zo hoeven te lijden. Want ik ben door die bocht nou m’n overzicht kwijt … Lees meer