Onvoorwaardelijke liefde en keuzes

Onvoorwaardelijke liefde en keuzes…

20 mei 2021

Worden keuzes wel altijd gemaakt vanuit onvoorwaardelijke liefde, dus vanuit het hart en worden uiteindelijke keuzes wel geaccepteerd door jezelf en de omgeving met onvoorwaardelijke liefde.

Of zit er toch vaak een oordeel op. Erger nog; wordt een keuze door andersdenkenden veroordeelt met mogelijk vervelende consequenties, uitsluiting, discriminatie of zelfs met agressiviteit.

Wat doet de menselijke geest, het ego als het geconfronteerd wordt met keuzes van zijn medemens die hij verwerpt of onjuist acht.

Kunnen we dan nog altijd die ander respecteren, accepteren, liefhebben, onvoorwaardelijk?

Kunnen we die persoon gewoon met rust laten of willen we hem of haar afdwingen de keuze te maken die jij hebt gemaakt.

Die voor jou als de enige juiste wordt gezien om wat voor reden dan ook.

En waarom reageer je dan op deze wijze, is het angst, is het te confronterend en wordt iemand daardoor uit zijn comfortzone getrokken?

Onvoorwaardelijke liefde spiritueel

Verwerping en oordeel komen heel vaak voort vanuit angst voor het onbekende en die angst vindt zijn grondslag omdat er niet is onderzocht waarom die ander een bepaalde keuze heeft gemaakt.

Het verwerpen is dan eigenlijk gestoeld op geestelijke luiheid of blindheid met als gevolg het niet begrijpen van de ander. Of het niet willen begrijpen omdat er andere belangen mee gediend zijn.

Hierbij wordt vergeten dat we allemaal uit dezelfde bron komen, een druppel uit de oceaan bij wijze van spreken.

Maar de druppel is wel gelijk aan die oceaan en als we die druppel kwaad toewensen, wensen we in principe de hele oceaan kwaad toe.

Ongeacht welk standpunt je ook inneemt; als je je medemens, je medeziel niet onvoorwaardelijk lief kunt hebben, heb je jezelf ook niet onvoorwaardelijk lief, want we komen uit dezelfde bron, oceaan.

Aantekening

Nu hoort hier wel een aantekening bij. Immers de ziel, de godsvonk is wat anders dan de aardse persoonlijkheid.

Wij zien de aardse persoonlijkheid als het deel van de ziel dat hier een ontwikkeling doormaakt en op deze wijze de ziel voedt. Geestelijk meewerkt aan het volwassen worden of volgroeien van de ziel.

We hoeven dus het aardse handelen van een persoon niet te omarmen en in bepaalde situaties moeten we zelfs iemand tegenhouden omdat hij of zij een ander kan schaden met zijn handelen.

Denk aan diefstal, pedofilie, moord, oplichting, enz.

Maar dan nog behoren wij zo’n persoon onvoorwaardelijk lief te hebben. Moeilijk? Ja soms wel!

Maar dat komt omdat wij mensen denken en handelen vanuit een aards en stoffelijk bewustzijn en niet vanuit geestelijk, kosmisch bewustzijn.

Dan zouden we zo’n ziel kunnen ontleden, in vorige levens kunnen zien en daardoor de ontwikkeling beter kunnen begrijpen van die mens.

Niet goedkeuren, maar inzicht krijgen…

De huidige praktijk…

Laten we even de huidige situatie in de wereld bekijken. Een ieder van ons is daar van op de hoogte.

Er wordt steeds meer van de mens verwacht en de bevolking wordt steeds meer opgedrongen en afgedwongen vanuit de overheid.

De verantwoordelijke ministers nemen schijnbaar besluiten op basis van een eigen agenda.

Zij beroepen zich op adviezen bedacht en opgesteld door instanties en (pseudo)deskundigen welke zijzelf hebben uitgezocht of aangesteld.

We worden dagelijks geconfronteerd met allerlei scenario’s waar we over het algemeen niet blij van worden. Verboden en geboden.

En heel veel mensen volgen deze geboden en verboden op uit angst. Angst voor ziekte, angst voor lijden en angst voor de dood.

Een angst die gevoed wordt door de regering en haar raadgevers en weigering of verzet wordt meestal zwaar beboet of neergeslagen door de ME, wat nog meer angst inboezemt bij velen.

Kritische geluiden…

Maar wat als er kritische geluiden van andere experts komen, advocaten, medische specialisten en virologen.

Experts die een gedegen opleiding en kennis hebben van het onderwerp waar het elke dag om draait in deze dagen en onafhankelijk zijn?

Gaan we dan op onderzoek uit en gaan we de standpunten van de verschillende partijen naast elkaar leggen om zelf tot een conclusie te komen om van daaruit de situatie naar eigen inzicht en verkregen (nieuwe) kennis te beoordelen?

Een keuze maken op grond van dat onderzoek?

En wat als we dat niet doen en toch kiezen, gewoon omdat je geen zin hebt om je te gaan verdiepen in een maatschappelijk probleem, wel of niet opzettelijk in het leven geroepen door de politiek en andere machthebbers.

Ergens iets van vinden..

Een ander kan daar iets van vinden of niet. En zo is het ook met de onderzoeker, een ander kan daar iets van vinden of niet.

Het gaat niet om het creëren van polarisatie of tweedeling maar om verdieping, geestelijke groei, elkaar positief voeden, eigen inzicht, eigen verantwoordelijkheid en het maken van eigen keuzes.

Breng ik iemand of mezelf in gevaar met mijn besluit is de eerste vraag die bij je op moet komen.

Is de maatregel of het middel wat door de overheid gepropageerd wordt en door de farmaceutische industrie op de markt is gebracht wel veilig genoeg voor jou gevoel?

Is het voldoende getest of zit het nog steeds in een experimentele fase?

Andere keuzes respecteren

Lelie het tekn voor orwaardelijke liefde en keuzes

Als de antwoorden hierop onvoldoende positief zijn maak dan een andere keuze als dat nog kan.

Zijn deze antwoorden wel voldoende positief voor je, maar anders dan die van je medemens respecteer dan ook de keuze die je naaste maakt.

Laat je niet leiden door blind vertrouwen in wie dan ook en laat je vooral niet leiden door angst want dat is altijd de slechtste raadgever en kan fataal uitpakken.

Voel, onderzoek, bekijk, lees, beluister, bespreek en heb het leven lief, jezelf en die ander, onvoorwaardelijk lief! Ongeacht de keuzes die jij of je medemens maakt!

Op onze site kun je lezen hoe je meer inzicht kunt krijgen in je eigen  leven en hoe we je kunnen helpen met jou persoonlijke ontwikkeling.

Michaël

Dit vind je vast ook interessant

The Turning Point in Time een prachtige doorgeving van Berry Vincenta

The Turning Point in Time

The Turning Point in Time 20 december 2022 GerAnkh mediums en paragnosten delen hieronder een bericht van onze lieve vriendin en collega Berry Vincenta. Een prachtige doorgeving en tegelijkertijd een oproep aan alle lichtwerkers! Lees hieronder deze mooie en waardevolle doorgeving. “The Turning Point in Time” Ik werd geleid om het volgende te willen delen … Lees meer

Nieuwsbrief Christina von Dreien afbeelding

Nieuwsbrief Christina von Dreien

Nieuwsbrief Christina von Dreien 19 september 2021 Onze gedachtes op het positieve richten Op dit moment lijkt het voor velen van ons alsof het alleen maar erger wordt. Velen van ons verliezen soms de moed. Ik hoor vaak dat mensen dan ontevreden zijn over zichzelf, omdat dit hen is overkomen. Maar het is helemaal OK … Lees meer