Wat is Spiritualiteit

Wat is spiritualiteit?

24 december 2022

Wat is spiritueel leven? En wat is spiritualiteit en ben ik spiritueel? Eigenlijk weten de meeste mensen niet wat spiritualiteit is. Spiritueel zijn betekent dat je in verbinding staat met je ziel,  je leeft en handelt in verbinding met de bron van alle liefde.

Om je spiritueel te ontwikkelen hoef je niet direct jezelf onder te dompelen in allerlei spirituele boeken, mindfulness, meditatie en retraites. Als dit wel je pad is, hoef je hier alleen maar voor open te staan en zal het naar je toe komen in het tempo dat bij jou past.

Het is belangrijker dat je jou eigen liefde gaat ontdekken en deze liefde met anderen te delen en van anderen te mogen ontvangen. Dat is onze grootste spirituele gave die we mogen ontwikkelen op deze wereld.

Dit houd in dat je ook je donkere zijde gaat onderzoeken, accepteren, om gaat buigen, het niet meer die onterechte (grote) rol laat spelen in je dagelijkse leven.

Het uiteindelijk vanuit die acceptatie integreert in je ‘zijn’ als een draad in het ’tapijt van je leven’. Het geeft dan kleur (lees; ervaring en wijsheid) in je bestaan en voed je ziel op een positieve in plaats van negatieve wijze.

Je merkt tijdens en na dit proces al snel dat er veel mensen zijn die zich in het dagelijks leven spiritueel ontwikkelen, zonder dat ze het eigenlijk beseffen.

Wat is Spiritualiteit

Paranormaal versus spiritueel ontwikkelen

Paranormaal ontwikkelen heeft niets met spiritueel ontwikkelen te maken. Bij spirituele ontwikkeling groei je als mens door naar jouw ziel te luisteren. Proberen te leven en te handelen in verbinding met de Albron, de bron van al het leven. Leven vanuit onvoorwaardelijke Liefde.

Paranormale ontwikkeling heeft als doel om bepaalde gaven naar boven te halen. In principe heeft ieder mens een gave, maar de valkuil hierbij is dat niet iedereen ervoor geschikt is.

De ene persoon bevat veel meer talent dan de andere. Daarnaast vraagt het heel veel geduld en oefening wat ook niet voor ieder mens is weggelegd.

Verkeerde verlangens

Het gevolg kan zijn dat je zaken gaat forceren met alle nodige gevolgen van dien. Paranormale gaven kunnen daarnaast wel een steun zijn voor je spirituele ontwikkeling.

Belangrijk hierbij is wederom acceptatie van je eigen gaven en je eigen mogelijkheden. Wordt je eigen verlangen om bepaalde paranormale gaven te willen bezitten té groot, dan ligt hier weer een nieuwe uitdaging voor je;

  1. Kijk serieus naar dit verlangen, want meestal is hier sprake van het bekende ‘gehoord en gezien’ willen worden. Minderwaardigheid dus en de behoefte dit te willen ontvluchten.
  2. Spirituele ontwikkeling is juist je minderwaardigheden te onderzoeken en te overwinnen.
  3. Menigeen heeft door een te groot en verkeerd paranormaal verlangen juist duisternis ipv licht aangetrokken. Wat dus inhoudt dat de lagere energieën vat op deze lage trilling kunnen krijgen.
  4. Zelfkennis en zelfacceptatie verhoogd je trilling en vanuit minderwaardigheid ‘iets of iemand willen zijn’ verlaagd dit. Al heel veel paragnosten zijn in deze valkuil gestapt, pas op!

Conclusie;

Ten onrechte worden paranormale en spirituele ontwikkeling door elkaar gebruikt. Iemand die paranormaal ontwikkeld is kan daarentegen spiritueel heel slecht ontwikkeld zijn. Dit komt omdat de nadruk te veel ligt op de gave, en zich daardoor als mens niet ontwikkeld heeft.

Ook dit heeft weer te maken met in balans zijn met jezelf en je leven. Personen op latere leeftijd zijn spiritueel vaak beter ontwikkeld. Dit komt omdat ze de nodige levenservaringen hebben. Alsmede omdat ze daarnaast energetisch ook beter ontwikkeld zijn en in balans leven.

Geduld en rust past ook beter bij deze personen. Jonge mensen leven vaak te snel en te gehaast. Ze beseffen nog niet dat ze aan het begin staan van hun eigen ontwikkeling als mens in een nieuw leven.

Jonge of oude ziel

Ik wil hier wel bij aantekenen dat dit niet altijd het geval is. Dit heeft ook weer te maken met de eigen persoonlijkheid en de ontwikkeling van de ziel. Hoeveel wijsheid heeft een ziel al eigengemaakt in zijn bestaan, is iemand een ‘jonge’ of een ‘oude’ ziel.

Evenwicht tussen lichaam en geest

Spiritualiteit van de mens begint met evenwicht tussen lichaam en geest. Een overbelasting van de geest vraagt om lichamelijke ontspanning. Terwijl daarentegen fysieke inspanning vraagt om geestelijke verstrooiing.

Als je meer wilt weten of je de behoefte voelt om geholpen, gesterkt en gesteund te worden in jou processen, neem dan gerust contact met ons op.

In Liefde

Anna en Michael

GerAnkh mediums en paragnosten

Dit vind je vast ook interessant

Christina von Dreien - Hun grootste fout.. Nieuwsbrief geplaatst bij GerAnkh mediums

Christina von Dreien Nieuwsbrief

Boodschap van Christina von Dreien Nieuwsbrief ‘Hun grootste fout’. 4 oktober 2022 Christina von Dreien (2001) komt uit het Zwitserse Toggenburg. Ze is geboren met een sterk verruimd bewustzijn en behoort daarmee tot een nieuwe generatie jonge, evolutionaire denkers die het menselijk bestaan zien, beschrijven en leven als een samenhang van kwantumfysica, neuropsychologie en spiritualiteit. … Lees meer

Nieuwsbrief Christina von Dreien afbeelding

Nieuwsbrief Christina von Dreien

Nieuwsbrief Christina von Dreien 19 september 2021 Onze gedachtes op het positieve richten Op dit moment lijkt het voor velen van ons alsof het alleen maar erger wordt. Velen van ons verliezen soms de moed. Ik hoor vaak dat mensen dan ontevreden zijn over zichzelf, omdat dit hen is overkomen. Maar het is helemaal OK … Lees meer