Afspraken 06 4800 4166 info@gerankhmediums.nl

Ayurvedische Shilajit Plus

Shilajit (Plus) kent in ayurveda met name toepassing bij degeneratieve ziekten.

Het middel staat bekend om zijn regenererende werking ten aanzien van zenuw-, bot- en spierweefsel. Verder kent het toepassing bij amnesie en ter verbetering van de cognitieve functies bij gezonde personen.

Een aantal van de werkingen van Shilajit is te herleiden tot de aanwezigheid
van mineralen en spoorelementen. De regeneratieve en immunomodulerende effecten van Shilajit vinden daarbij hun oorsprong in bestanddelen die sterk katalyserend werken op fundamentele fysiologische processen. Zo heeft recentelijk onderzoek aangetoond dat Shilajit zorgt voor een optimalisering van het vrije radicalenmetabolisme en effectief is bij belasting door zware metalen.

Shilajit is een veel gebruikt middel bij urogenitale aandoeningen zoals ontstekingen van de urinewegen en nier- en blaasstenen. Tevens kent het toepassing bij verhoogde bloedsuikerwaarden.
Shilajit Plus is een complexpreparaat waarin naast gezuiverd Shilajit-concentraat ingrediënten zoals Eclipta alba (Bhringraja), Crocus sativus (Saffraan) en Nigella sativa (Kalonji), fungeren als synergetische versterkers. Deze aanvullende kruiden ondersteunen met hun scherpe en energieke karakter zowel de opname als de werkzaamheid van het hoofdingredient.

Shilajit is biologisch plantenmateriaal uit de Himalaya, dat duizenden jaren tussen de rotsen is samengeperst. Het is bijzonder rijk aan mineralen en spoorelementen en zit boordevol voedingsstoffen, antioxidanten en aminozuren. Shilajit bevat ruim 40 verschillende mineralen en spoorelementen en rond de 50% fulvinezuur.  Dit is een zeer krachtig ontgiftend middel, wat in tijden zoals deze met alle gifstoffen in ons milieu, een zeer essentieel onderdeel van ons voedselpatroon dient te zijn.

Fulvinezuur is in staat om zich met zware metalen zoals lood, kwik, cadmium, barium en thallium te verbinden en deze vervolgens uit het lichaam af te voeren. Giftige stoffen worden door fulvinezuur grondig en zeer effectief verwijderd. 

Fulvinezuur brengt nutriënten in de cel. Fulvinezuur heeft naast de sterk ontgiftende kwaliteiten nog een andere bijzondere kwaliteit. En dat is het feit dat het de opname van mineralen in het lichaam sterk stimuleert en ondersteunt.
Anders gezegd: fulvinezuur vervoert nutriënten direct tot in de cel. Want in de cel gebeurt het. In de cel wordt energie geproduceerd en worden eiwitten en enzymen geproduceerd en alle andere stoffen die de cel nodig heeft.

Samenstelling:
Per capsule: Shilajit (gezuiverd) concentraat 450 mg, equivalent aan 1350 mg shilajit, Eclipta alba 80 mg, Crocus sativus 10 mg, Zingiber offi cinale 30 mg, Piper nigrum 30 mg, Piper longum 30 mg, Nigella sativa 25 mg.

Werking:
Tonicum, antiseptisch, antibacterieel, immunomodulerend, licht diuretisch; regenereert zenuw-, bot- en spierweefsel; verbetert cognitieve functies; ondersteunt de nierfuncties.

Indicaties:
Bedplassen, blaasontsteking, zwakke blaas, urinewegenontsteking, hyperglykemie, ouderdomsdiabetes, diabetes mellitus, incontinentie, nier- en blaasstenen. Bloedverontreiniging, fracturen, vroegtijdige veroudering, leer- en geheugenstoornissen, mineralentekort, degeneratieve aandoeningen t.g.v. zware metalen

Dosering en gebruik in combinatie met C60:

Dosering bij belasting door zware metalen: 2 maal daags 1 capsule voor de duur van 2 maanden.

Daarna 1 maal daags 1 capsule, voor de duur van 1 à 2 maanden. Verbetering is in de regel na vier tot zes weken te constateren.

Opmerking:
Shilajit Plus kan als ondersteunend middel gebruikt worden bij allergische aandoeningen, diabetes, spier-, bot- en gewrichtsaandoeningen en aandoeningen van het zenuwstelsel.
Contra-indicaties:
Geen.